Morning sickness, need help.

Hi mommies, ada tak yg sama mcm sy? 1. Minum air masak rasa loya 2. Mulut sentiasa pahit dan berlendir 3. Mkn acid folic rasa mual dan muntah, lesu 4. Selera makan takde sgt, even makan buah pun rasa mual. Sy masih belum jumpa doc lg sbb appointment bukak buku pink lusa. Btw sy dah 13w. Rasa down sgt sbb risau folic acid tak consume pastu selera makan takde, minum air pun sampai taktau nak minum air apa sbb mulut pahit kelat. 😢

5 Balas

awak kena jugak minum air masak. sbb nanti appointment buka buku nurse check urine, kalau urine awak sangkut ketone nanya la kena masuk wad masukkn air sbb bdn dehydrated. kalau sy mmg xde selera mkn nasi, jadi sy mkn mee sup, mehoon mcm tu. air plk sy minum air sejuk coway. kalau loya, terus mkn gula2 atau asam.

U boleh try tukar folic acid ke obimin, tak boleh minum air masak cuba minum jus buah yg fresh inshaallah membantu, klu boleh mkn nasi gn kuantiti yg sedikit.

sy pon minum air masak muntah... doc recomend minum air campur kn sikit air sunquick rasa ii msam sikit ok lh nk hilang kn rasa loya...

nt jumpa doktor bgtahu dia.. sy haritu preggy mcm tu juga lpastu dia bg ubat tahan muntah khas untuk preggy mom

Sis cuba minum air sejuk ...instead of air masak suhu biasa