Hari ke-6 kelahiran

Darah x banyak keluar dari hari ke-4 ..hari ke-6 x kena langsung kt pad...kena cuci guna kapas..atau guna cotton bud..sbb darah melekat..xkeluar..jd rasa x selesa sgt...banyak juga la tbuang tisu,kapas dan cotton bud...sbb darah melekat kt dalam..x keluar dgn lancar..darah masih bwarna merah cuma ada belendir. Jd xselesa nk dduk..Bekas jahit masih rsa pedih2...tmbh2 skrg..msh dlm pantang bbrapa hr pun,ulg alik ke klinik sbb cek kuning baby .. prnh alami x..apa ptt saya buat utk bg darah saya lancar je..kalau sejam dua asyik nk bcuci..penat juga la..sbb darah x bhenti keluar sbenar nya..cuma xlncar sgt... Dh byk mnum air masak yg suam2..jamu pun ada ..normal kh ni?#seriusnanya #pleasehelp #firstmom #firstbaby

9 Balas

anak kuning ibu jgn mkn benda yg panas cth halia.. lada hitam.. rempah² / jamu.. awak kena rajin² bertungku.. baru darah lancar keluar..