Darah selepas bersalin

Darah slps bersalin mmg ada bau ka? Tapi bukan bau darah. Bau something saya sendiri tidak tau macam mana mau jelaskan. Hari ke 5 berpantang, darah kurang dah tapi ada bau tu. Ada bagi suami datang dekat masa tengah kencing/tukar pad, suami cakap bau macam besi berkarat. Saya first mom. Bab darah ni segan nak bagi tunjuk dekat mak mertua utk bertanya

1 Balas

Ye. Normal, sbnrnya bila period pun ada bau mcmni juga tp tak sekuat lps bsalin. Plus spnjg preggy kita mkn ubt tmbh darah, dlm tu ada iron. So it makes sense klu bau darah mcm bau besi bkarat