Darah 0 baby kuning

Darah 0 mmg baby lahir akan kuning lama ke?

6 Balas

Bergantung pd jenis jaundice baby. Sy darah O, baby darah A tp jaundice baby dlm seminggu je. X sampai tahap prolonged jaundice lagi. Kena kerapkan bagi baby menyusu badan supaya dia kerap berak kencing baru kuning dia akan turun cepat. Selain tu, sy elakkan mkn rempah2 mcm blackpepper ke kunyit ke apa. Jgn jemur baby kat panas, nanti boleh jd dehydrated

mmg darah jenis O ni risiko kuning baby tingi..tp bgantung jgk atas pemakanan harian kite mse mgandung.lepas branak tu kena kerap bg susu kt baby..ikhtiar mandikan baby dgn tea herba..dedahkan cket baby dgn matahari pagi..bkn jemur trus taw

ya saya darah O anak Pon darah O kuning anak saya tak tinggi tapi cuma dia lambat turun...

betul sis. kalau ibu darah O, baby akan kuning lama, prolonged jaundice.

sy darah O risau jugak nnti baby lahir kena tahan hospital lama .

Kalau darah Opositive ?

1y ago

sama dgn saya . misi pesan dah mmg risiko bby kuning ambil msa lama