Assalamualaikum . Maaf ingin brtanya dn skrang sya buntu dah sedih . Sy skrang hamil 12 w .

Dan sya pernah gugur tahun lpas 20 w . Dan hari ini sy jumpa doktor pakar . Doktor bgtau sy rahim pendek dn akan ade tmujnji smula 2 minggu lg . Dn doktor bgtau jika 2 minggu lg masih keadaan sama , rahim sya kene ikat ataupon masuk ubat stiap hari shingga 34w . Jd ade ke ibu2 yg trjd sperti sy ? Ape yg ibu2 buat ? Sakit ke ikat rahim ( kena bedah atau masuk sesuatu mlalui jlan bawah ? Masuk ubat tu mcm mne ( doktor yg isi/ g hospital hari2 atau kite yg buat sndiri drumah ) . Tolong ibu2 bntu sya . Sy mmg tngah buntu stess , takut . Trima kasih ##bantusharing #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #1stimemom #jangandibully

2 Balas

saya tahun 2018 keguguran kandungan 19weeks. tuk kandungan sekarang ni saya memang dirujuk ke pakar hkl tuk servical survelliance since kandungan 13mgu dr takut servik saya pendek. so. setiap 2-3mgu memang appointment di hkl tuk transvaginal scan..alhamdulillah servik masih normal..sekarang kandungan 31weeks. masih continue lagi checkup d hkl. doakan kandungan sy sihat & dapat bersalin normal ye...

3y ago

aamiin . InsyaAllah sis moga ade rezeki kita mnjadi ibuu . moga dpermudahkn urusan kita smuaa 🤗

up.. sy pun nk tahu jugak sbb doc prnh ckp cmtu if sy pregnant lg.. dh google tp nk tahu pengalaman org lain..

3y ago

sy ke? memula air ketuban xde.. heartbeat baby still ada.. lepas 2mggu ulang alik jumpa pakar, keluar tali pusat n terpaksa masuk ubat kt bawah utk baby keluar.. mmg xdpt selamat dh.. awalnya doc suspek jangkitan kuman, tp lepas dpt ujian makmal, xde pulak.. bila baby dh kuar, doc ambik skit uri utk sample ujian, tp mmg xde pape 😅 xpe la.. blom rezeki sy lg agknya.. ni dh 3thn.. first time pregnant mmg teruja tetiba xde mmg sedih.. tgok je ank org or org mngandung, rs sayu je.. mmg rs down jugak la..