betul ke dalam pantang badan kena sentiasa peluh??

Dan bolh mndi sehari sekali ja..tapi di Melaka panas gila..dgn minum sehari 4 cawan air je disukat#ingintahu

5 Balas

pantang anak 1st dulu mcm tu juga mak sy cakap, minum air xboleh byk, xboleh sejuk2.. tp sy degil, sy haus sy minum.. sy letak je air botol mineral yg besar tu kt sebelah sy.. memg tiap2 hari habis sebotol sy minum, kdg lebih.. mandi lak 3kali, kalau darah heavy sgt sy terus mandi alang2 nk tukar pad tu.. mlm sy tidur dlm aircond tp xsejuk sgt, asal badan selesa dan tak berpeluh.. bukan xnak ikut pantang2 org lama ni tp sy xnak stress.. takut lain jadi..

mengarut lah tuu. panas2 mndi sehari sekali bau ape laa bdn tu. dgn melekit nya. selesa ke nak tido melekit gitu? 4cawan sehari air, boleh dehydrated la. susu bdn pon boleh drop terus mcm nii. mnum jela bila rasa haus. mnum air panas matii. jgn mnum ais. dh panas tu bukak je kipas, kalau ade aircond bukak je, xde mslh pon. cuma jgn terlalu sejuk. ckup buat rasa selesa je.

2y ago

mandi je sis..sy dulu berpantang anak 1st cmtu laa,duk berpeluh2..last sy sendiri kena ruam dkt miss v,dgn luka belum sembuhnya..kesian dkt diri sendiri,terseksa rasa..sy pun duduk melaka juga,mmg sejak akhir2 ni panas xde hujan..air kena minum byk2,kalau selalu kencing kena pastikan tmpt luka n miss v kering n kerap apply balik ubat cuci luka tu..

sis ikut sape ckp tu? klau ikutkan cuaca yg pnas d ngara kite ni , xboleh nk ikut cara tu , mndi je bile perlu . air sekurangnye 2liter shari

2y ago

dia kata takut badan masuk angin

bagi saya ibu berpantang ni kena jaga kebersihan diri , misi kan ada pesan perbanyakkan minum air suam untuk banyakkan susu ..

Org tua2 famili sy selalu ckp jgn mandi. Lap2 badan jer. Tp air kena minum banyak.