Hi semua, anak saye dah 2 bulan.

Dah sebulan saye tak menyusu dan sekarang sdh start balik tapi bagaimana nak tahu bby mbm atau pon tidak? Sebab kalau saye picit keluar titis je.Risau bby tak dapat susu.. dah cmpr formula tapi saya ingin berikan susu badan .. first born sbab tu keliru

1 Balas

saya ada tanya doc 2 bulan masih boleh susu badan jangan risau mesti cukup untuk keperluan dia. yang penting kena kerap bagi. kalau rasa macam susu drop boleh pergi farmasi mintak ubat keluarkan susu, tp kena kerap bg susu untuk membantu. makin banyak bayi hisap makin banyak susu.

6mo ago

faham, terima kasih ya sudi share ❤