Cara mengatasi kencing kotor please😭

Dah makan ubt antibiotic masih sakit dekat bahagian buah pinggang

17 Balas

saya dah rasa sis 😭😭😭 saya paham sangat. makan ubat mengikut dos yg ditetapkan. habiskan ikut hari yg ditetapkan. dah habis, sakit lagi, pegi kecemasan, bagitahu masalah awak. saya diaorang bagi dos tinggi sikit. alhamdulillah, hari ke 5 baru ok sikit 🤦‍♀️ total saya sakit kencing kotor, 12 hari. tapi rasa mcm isi tekoyak dekat pinggang 😭 nak bangun dri tido, nak mengiring pon menangis 😭 jnganlah air minum kurang. taubat dah saya. saua cuba minum air bali, makan lobak putih, macam2 la.. last pegi kecemasan(hosp) sebab xtahan sangat 🤦‍♀️

Baby sy bru 2 bln.. Sy pun sama masa prgnt ni.. Sy rebus air barli+pandan & simpan kt fridge, nk minum je plus air panas utk minum suam.. Sehari 3-5x minum.. & habiskan air botol 2 liter sehari minimum.. Alhamdulillah.. Lpas tu ok.. Yg penting kena kurgkan manis.. Seksa jgk la sbb time prgnt nk makan manis je.. Tp dh kencing kotor.. So terpaksa...

Pengalaman Saya Kene Kencing Kotor Masa Tak Tahu Lagi Pregnant.. Pergi Klinik Swasta Sebab Sakit Perut .. Doktor Kata Gastrik Sampai Kene Jangkitan Kuman Kat Saluran Kencing.. Rupanya Lepas 2 Minggu Detect Preggy 😅 Makan Ubat Antibiotik 2 Hari Je Terus Sihat Sampai Sekarang Dah 33 Weeks 😊

Sy hri tu 3 kali kena on antibiotik.. Sakit die kat ari2, mcam contraction da.. Last tu dr bg antibiotik Unasyn baru ok.. Kena mnum air msak bnyak sis.. Seblm tdo pn mnum je, biar bgun tdo pegi kncing, dripada kena kencing kotor lgi.

saya pon sama. dua minggu berturut2 makan antibiotik. dah dua jenis antibiotik dah makan. tp sy blm smpai ke buah pinggang. cuma kerap x lawas kencing jer. minum n makan manis semua pon sy dah cut..harap sis pon dipermudahkan urusan

akk dah gi klinik tak? macam sy, sy gi klinik. doctor akn bagi ubat kencing kotor tu. and doc sarankan banyakkan minum air masak and minum air barli tanpa gula... and doc kata bila rasa nak kencing. kencing je jangan tahan...

jga pmakan amalkan mknanan yg sihat, kurangkan mknan manis, banykan minum air putih .... mineral ye

Minum air masak bnyk2, jgn minum minuman berkafein dan berkarbonat..

air barli tnpa gula... mnum sampai ok then byk kn mnum air msk

Minum air masak byk ii smpai air kencing jdi warna putih