Opk positive,tp Upt samar sgt.

Dah lewat 5 hari, test opk makin lama makin pekat, tp bila check upt samar sgt, sama je tak memekat.. Confused pregnant ke tak. Ada yang sama tak mcm saya? Last period 9december. #ingintahu

Opk positive,tp Upt samar sgt.
21 Balas

Try lagi. Saya pun macamni haritu. Lagi satu upt jenis yang awak pakai tu tak sensitive sangat. Strip yang macam buat opk tu lagi sensitive. Saya dah cuba buat upt guna strip dengan yang pink tu. yang pink tu samar sangat tapi dekat strip dah terang. Beli kat farmasi punya pun terang macam strip tu.

2y ago

Klau boleh awak beli upt kt farmasi , sebab sya penah guna yg pink , naik 2 line tapi tak terang sgt , pakai farmasi punya pekattt terus walaupun sya check hari yg sama then waktu malam .

Try lagi beberapa hari dgn brand clear blue digital. Boleh tgk jgk dh bape mggu pregnant and sepatutnya tally dgn last period. Dari pengalaman sy pregnancy test saya pun mcm ni ada positive ada samar ada xde last last test pakai yg berkualiti terus. The chances of pregnant tu high

2y ago

itu lah, nnti nk beli cb digital. yakin sikit bila nak buat scan kat klinik nnti

Ni saya test hari yg sama...upt biru paling atas tu sy test pagi petang..hijau n kecik tu sy test pagi..sj test lain2 upt sbb banyak😜 pink tu sj try..semua sy test hari yg sama..alhamdulillah skrg pregnant dh buat buku pink..

2y ago

ok, dah order!! hehee 😁

You check opk dri DPO bp? To be safe advisable to do UPT earliest dpo 14. My upt got a very faint line on dpo14 tpi OPK terang sgt. 5 days in a row buat OPK mmg terang bru confident buat UPT lg. And alhamdulillah positive

2y ago

start check opk since DPo11,makin hari makin pekat. then check upt line samar je smpai smlm pon still samar mcm tak memekat. Itu la, later nk keep on track OPK mcm u 5 days in a row lah. wish me luck babe! 💕

sy check opk dua hari sblm period..naik terang pstu sabar lagi, hari date period kbtln ad kt Watson pstu trus bli upt. waktu maghrib dgn xsabo nya prgi check alhamdulillah naik terang.skrg dh 10minggu ☺️

Kalau mcm ni positif ke tak ya? Samar2. Check time 11hb2. Ttc 4thun. 14hb2 try check lagi sekali tp negatif plk😢.. Klw ikut dalam apps dah 6minggu 3hari. Apa perlu sy buat ya? 😢😢

1y ago

apa jadi sis

in shaa Allah pregnant. Saya pun pakai upt tu. Mmg samar. Kalau banyak repeat je sebab suka tgk progress. Upt walau samar pun tetap pregnant (ada org pernah komen kat sy cmtu)

Yg 17/1 & 11/1 tue jd samar2 sbb cek 2kali dia kene cek betul2 lps bgn tido..yg tue paling tepat xde dah samar2 klu dh double line 🤦🏻‍♀️

hi awak. cuba beli upt yg ada kat farmasi. sy try yg pink mcm awak haritu x up langsung. bila sy pkai yg kat farmasi terang sangat merahnya. hehe

2y ago

Brand ape yg kat farmasi ni

Sama lah last period 9 hb. Mmg kabur sebab baru lagi kot. Saya pun mcmtu. 10hb check guna yg mcm biru tu ada je 2 line. Pregnant lahtu 🥰

2y ago

Baru perasan hahahah. Dah 6 bulan kan 😂