Overdue 40w 1d

dah 40w1d tapi masih takda turun tanda. serah diri 28/10 ni. risau juga kalau baca risiko tapi baby aktif saja dalam perut. dah check kt pac smlm takda bukaan lagi. semoga bersalin awal dari tarikh serah diri. ada yang macam saya? #firstbaby #bantusharing

6 Balas

Saya bersalin 41weeks, edd 17/10, tarikh serah diri 23/10. Saya serah diri haritu sebab saya masih belum bersalin. Saya kena induce belon pada 23/10 jam 2 petang, jam 6 petang air ketuban pecah dan bukaan 4cm. 24/10 jam 4.30 pagi saya start rasa contraction, jam 8 pagi saya masuk LR dan bersalin pada jam 10.47 pagi, Alhamdulillah, semoga urusan semua mommy dipermudahkan.