Perut asyik mengeras

Dah 38weeks dah dua hari perut asyik mengeras sahaja sakit belakang seluruh perut,hilang sakit bila saya tidur terus..tu tanda² nak bersalin ke? Turun lendir darah takde pulak..

3 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kalau bila tidur dia hilang selalunya BH. atau latent labor. tunggu je maybe few days ke seminggu nanti start lah tu contractions makin kuat & rapat.

itulah takleh nak beza lagi even nak masuk dua dah..yang pertama dulu memang contraction senggugut terus takde main mengeras sepanjang masa macam ni

1mo ago

selalunya anak first pun ada je mengeras cuma kita tak perasan sebab tak familiar lagi dengan rasa dia mcm mana. saya dulu anak first nurse pasang CTG, cakap ada contractions tapi saya tak rasa apa2 haha. masuk yg 2nd baru kita perasan selalunya samada sebab dah familiar atau maybe makin kuat and makin awal BH dia.

mcm sya start 37 weeks mmg rajin mrngeras...sampai nak tekencing² rasa nya...esok 40 weeks dah kene serah diri sah

1mo ago

saya 40 weeks pun kene serah diri sebab gdm dc..dulu time sulung boleh lah overdue pun tak sangkut gdm..tu lah kalau boleh taknak overdue lagi