12 mggu scan bby xnmpk.

Dah 2x scan.hari ni n 2mggu lepas.tp still xnmpk..hati mula stress ...xtahu nk pk apa...mintak tlg sahabat smua....cm ne nk buat.normal x.hti mula goyah...#ingintahu

12 mggu scan bby xnmpk.
11 Balas

Saya faham perasaan sis, Saya pun baru balik dari scan, dah 8w2d hari ni, tapi masih nampak kantung jugak, janin tak nmpak, Pastu dr suruh repeat scan, dia kata kalau tak nmpak jugak dalam 2 minggu,mmg kena cuci atau kantung kluar sendiri. Dr cakap tadi pun auto meleleh ayaq mata, tapi hsband jenis tenang je, dia kata tak pa, kita tggu je lagi 2 minggu. Tapi dr ada ckp stgh kdg lmbat nmpak. 😢. Saya harap nmpak la lepas ni walau lambat.

2y ago

tu la awak, risau pulak saya, tapi dr ckp tadi masih dalam rahim la, sbb kntung tu dkt dgn pndi kencing. Kalau ektopik kantung pun tak dalam rahim tak silap sya. So mcm mana keadaan awak skg😥

Pengalaman sy prgnant ank no3.. xperiod,upt ve-...bln k2 sy pegi klinik... scan kosong..Upt pon ve- juga...So ckp xpregnant...Mslh hormon buat period xtratur...so doc bg ubat turun darah..tp sy xmakan..bulan k3 sy buat upt ve+..sy pegi klinik..prgnant ngam² 3 bulan...trus bukak buku...

pergi check ikut bawah mntak surat refer ke pakar hospital gov. kalau x nampak maksud nya kandungan tak jadi. sbb kalau scan dari bawah sure nampak. minum air banyak sikit sebelum scan tau. mudahkan kerja doktor untuk scan jelas kandungan.

check ikut bwh la puan, semalam sy scan ikutkan 7w+ dah tp scan atas tk nmpak risau dah pastu dktor suggest scan bawah alhamdulillah nmpak janin dah ngan jantung kelip² kecik lg rupanya baru 6w+

Patut dah 12w ke? Kena jumpa pakar. Kalau pakar buat tvs pun tak nmpk, nanti dgr je kata pakar. Apa2 kena kuatkan hati dgr result

better chk dihospital private dulu utk confirmation sbb scan kat sana sgt jelas.. atau pun jumpa pakar dihospital gov..

kalau scan dari bawah, tak nmpak means baby tak jd.12w dh besar patutnya

Jumpa doktor di gynaecology dept... Mungkin isu hormon.

hi sis.. boleh sy tahu updte tak? mcm mana dengan kandungan sis yg ni ya

sy macam ni gugur masa 13w. kandungan x menjadi.