Jaudice baby

Dah 2hari baby tak berak. Harini hari ke3 dilahirkan tapi kena tahan wad sbb baby kuning makin meningkat . Dah banyak menyusu pu n still xberak2. Kalau letak minyak yuyi menjadi tak? #firstmom #SeriusTanya

4 Balas

anak pertama dan kedua saya prolong jaundice. sebulan baru discaj. doktor ckp anak sy jaundice sbb susu ibu. so yg ke 3 awal2 ritu sy BF kuning mmg naik. sy mntk nurse untuk fully fm tgk kuning dia turun ke naik. so far semalam sy buat rini punya result jaundice dari 12.6 turun 10.5. so sy rasa nk bg fm sampai jaundice dia ilang baru kembali BF. sy masih pam susu pastu sy bg anak no 2 saya minum 😅

4w ago

Sis guna susu fm brand apa?

anak sy dulu lahir malam boleh keluar wad tghri esoknya, kat wad berak 1x pastu esoknye plk berak 1x.. gitu je minum fm pun sama. prolonged jaundice dia sbb berak sikit kan.. dah habis jaundice 1m lbh dah stop fm fully bf balik.. seminggu sekali dia berak, tp 1x berak tu mmg banjir lah. berterusan sampai 6m start makan baru tiap hari berak

klau sy bb jaundice mmg x letak minyak.sis ada stimulate bb x utk berak.mcm dlu misi ajar sy ambik bucu kain n tekan lembut kt area dubur.alhamdulillah sy bt menjadi n bb berak

1mo ago

Insya Allah nanti saya cuba. Terima kasih

eh jgn,,minyak yuyee tu panas sgt.