Pergerakan baby

dah 17minggu tapi x rasa gerakan baby lgsg, paling bawah perut asyik mengeras, ada masa dia timbul tp mengeras x bgerak, normal ka kalau mcm tu? kdg bt risau jga hm 😌

4 Balas

Masih ada masa lagi, jangan risau. baby masih kecil. Gerakan baby boleh rasa dalam minggu 14 hingga minggu 20. saya pun risau juga sampai 19 minggu, lepas itu boleh rasa dah. 🙂

sama sis, skrg dh 18 minggu. tp sya belum rase baby gerak. maybe sbb first time. xtau kot baby gerak rase mcm mne waktu minggu mcm ni..

sy ank first mmg x rasa, nak 21 mngu bru ada rasa, kali ni bby ke 2, bru 16 week dah rasa ad prgrkn.

normal jee. die kecik lagi. and bby still ade space lgi dlm rahim. nnti die besar sikit boleh rasa dh.

2y ago

Sy sebelum rasa first kick, dia kerap mengeras dulu😁