Perlu ke readykan breastpump sebelum bersalin? #firstimemom

Currently nak masuk 7 bulan dah. Tu nak tanya. Perlu ke? Ada tanya kawan kawan. Ramai cakap tak perlu. Tapi kita ni risau. Tak tau nak expect apa. Huhu. Thank you jawab ye.

27 Balas

Tak perlu. 1st month delivery, direct feeding the best method in breastfeeding. Jika bekerja, bulan ke2 selepas bersalin, pergi ke kedai breast pump untuk consultation beli breast pump sesuai dan cara jadi EBM MOM

as a pengalaman sendiri first mom, macam tak perlu beli lagi but perlu standby duit just in case perlu pakai nnt pergi je beli.. breastpump bukan barang rare benda senang dicari 😃😃

standby yg murah2 pun xpe sis. sy beli yg 30lebih je. senang kalo anak kena warded kuning. dia punya bengkak nti xleh tido woo.. xtau nk cakap.. ada pump atleast blh legakan dan blh tidur.

Perlu. Saya anak duk nicu so xdpt nk susukan direct badan. Sy marmet tak keluar2 susu. Pstu minx husb bawakan pump bru keluar. Lepastu klau nk marmet guna tgn je pun bru dia dpt keluar.

Saya lepas bersalin baru beli.. Tu pon sbb bengkak susu.. Tengok keperluan kita..kakak sedara saya plak dia tkde susu kalau beli rugi, tk guna.. Better tunggu lepas bersalin

sy suri rumah sy beli je tpi yg murah😆lpas bersalin haritu sy x beli sbnrnya tpi sbab ank kena jaundice, susu pun bngkak sy beli terus

saya suggest awak utk beli n spare.. saya pun first mom, mula2 pikir x perlu.. tapi berguna jugak pump susu Tu Dalam pantang.☺️

Wahh banyaknya respon. Thank you semua yang respon. Semoga Allah balas kebaikan kalian. Seronok baca banyak cadangan dan cerita.

perlu for emergency sbb klw baby kena jaundince usually kena warded n ya we need the breast pump to send our ebm to the hospital

perlu sis standby kalau tak kelam kabut jadinya kalau emergency tiba2 anak masuk wad balik sbb kuning ke mmg perlukan pam.