Blood pressure naik

Currently 36w but then ada high blood pressure. Apa akan jadi klau high blood msa pregnant?

1 Balas

Dah jumpa doktor ke? I'm currently 22w baru jadi mcm ni. Penat and stress kerja kot. Selalu nya normal je bacaan. Recently kena warded, doktor cakap boleh kena pre-eclampsia kalau tak berjaga2, ibu kena sawan, stroke, darah beku dekat otak and sudden death to the baby. Ad dpt ubat darah tggi ke puan?

4y ago

Sy takda simptop pening2 sakit kepala ke ap, cuma rasa dada tu lain mcm je tak sakit just pelik, pergi klinik nak scan baby, kat situ klinik mtk refer emergency 145/90, sampai hops stress kot 😂 161/92. Tak sangka pulak jadi mcm ni, sbelum2 ni okayy je cantik je bp. Allahu