Demam selsema 32 minggu

Cuaca tak menentu sekarang ni. Sekejap panas sekejap hujan. Musim demam sekarang. Selsema cair je meleleh dari hidung. Tapi selera makan semua macam biasa. Risau pulak baby dalam perut. Kalau mama nya demam ada apa apa efect ke dekat baby. Dah makan ubat demam dah pergi klinik. Risau juga ye.#firstbaby

1 Balas

kalau puan tak nak makan ubat banyak ms demam..puan boleh try rebus buah singo pear ala2 orang korea buat untuk redakan demam batuk dan selsema..mcm sy dlu ms pregnant selalu demam ..kadang selsema dan hidung brdarah..husben buatkan sy singo pear soup..kukus kemudian nnti makan..sgt sedap..mcm husband sy buat dlu dia potong sikit atas buah tu dan korekkan tengah buah tu sikit bg jd mcm mangkuk kemudian letak air dan masukkn halwa kundur dan kurma kemudian nnti husben kukuskan dia dalam periuk kukus smpai msk.. nnti dia nampak mcm sebiji singo pear yg cantik..bila nk makan kita buka yg atas yg kita tutp tu kmudian blh hirup air dlm singo pear tersebut...ada juga sy bc org share buat buah singo pear jd soup yg di masak biasa bersama dgn ayam djdkn sup ayam.. puan blh try google dkt utube atau dkt google search .. dlu husben sy dpt resepi tu dkt fb ..di sini sy sharekan bentuk buah tu bila kita dh masak selepas kukus selama 20 minit.....mg dpmudah segalanya .aamiin