Boleh ke?

craving nak makan burger. boleh ke? kandungan saya baru 5minggu #SeriusTanya

23 Balas

sepnjng mengndung saya dh rasa semua beger yg saya xpernah singgah area saya lahh . terlalu mkn. yg tu je selera pun. dei trimester pertama. msuk trimester ke2 dh kurang sikit bger asyik nk aiskrim coklat atau lime. msuk ke3 ni asyik nk Maggie klau boleh 2 hri skli. tpi mggie saya mmng elak untuk bli walau pun tringin. semiggu sekli ok

boleh ja .. saya awai² pregnant pun dah makan daripada terliur/ngidam. tapi pastikan daging burger tu dimasak dgn garing elok. maggie pun makan tapi guna sikit ja perencah nya. jgn selalu ja makan, cukup habuan utk merasa jika teringin. alhamdulillah skg kandungan saya 33w..

6mo ago

itu laa asalkan kena ad keyakinan dn doa minta baik² sja utk baby. kalau berasa was² cukup amek rasa sikit hajat utk lepas ngidam 😊

Sye sepanjang prgnant tk jaga mkn pun,makan je apa yg teringin,tapi awal awal prgnant sye elak mkn yg tajam dan pedas cth air gas nenas maggi ramen durian semua tu,sbb awal lagi kn dia blom kuat sepenuhnya,jadi mummies trngin nk mkn burger tu mkn je tpi kalau bleh ckp dgn org buat burger tu tknk pedas

boleh ja . tapi jgn terlalu kerap . sekali sekala tkpe . kalau bole kena elakkan makan daging yg diproses . ada risiko kecil untuk ia jdi perantara bakteria n parasit bila dia dibekukan terlalu lama.

Boleh tp makesure daging tu betol2 masak..sy awal2 pregnt craving burger tepi jln..2-3x jgk la sy mkn..ada yg dging xberapa masak..balik tu mkn roti je , dging bg husbnd mkn ..

Sy pernah tiap2 hari makan burger as dinner. Dalam seminggu je la sebab itu je la yg boleh telan. Kalau tak, mmg x rasa nak makan langsung 🥺🥺🥺 Hrap baby ok

Boleh je..setakat sy pernah mkn burger,xda lg bahan2 yg bahaya utk kandungan.cuma jgn mkn hari2. Bdn perlu khasiat dr real food..in shaa Allah ok je mkn burger😊

lahh napa xbole .. sy anak first smua maknan xmsuk .. dr awl preggy smpai lah bsalin kerap sgt makan burger ataupn soto sbb tu ja bole msuk dlm prut nsi sikit ja hdam ..

makan je wak,bila ad rasa nk mkn pape. boleh je. cuba sikit.klau okay truskn. tp biasanya kuantiti nya sikit je,mulut ni rasa nk makan tp dh dpt sikit je dapat masuk..

Boleh jer sekali sekali. Asal jangan makan makanan yg tajam macam nenas dan betik kurang masak. Banyakkan bedrest ye sis. Jangan buat kerja2 berat