Simptom PMS ke Prgnant ?

Cramp perut bhgian bawah, and pinggang blkg terasa tegang ? Ni salah satu simptom ke gais ? Period expected dlm 6 hari lagi? Dh dpt cek upt ke ?

6 Balas

simptom period lebih kurg je dengan simptom pregnant.. mcm sy , sy mual2 ngn kerap kencing sebelum smpai tarikh sepatutnya period, dan sebelum tahu pregnant.. sy tak aspect pregnant sbb sy period pon akan mual2 juga 😂 tapi biasa hri ke 4 je mcm tu.. tpi ni berterusan.. sepatutnya sy period raya pertama . tapi tk dtg2.. saje nk check, hari raya ke 4 sy check upt result positive.. menangis time tu. tapi tk mengharap sgt, sbb masih baru .. cuma jaga je, jgn angkat berat ke ape . pastu kerap check upt, dan scan minggu 7 betul pregnant 🥰 so sy rase kalau awak punya period date 6 hri lagi , mcm jauh sgt .. doktor pernah info sy, at least 10 ke 14 hari selepas tarikh lewat period baru check upt.. result in sha allah accurate.

2y ago

Thanks inform ye , sbb sllu sgt mcm ni last2 period tp kli harap2 lekat sbb dh follow up hari subur smua tu 🤍🤲🏻

saya 7hari sebelum period cramp perut sakit kat ari² sampai nangis². ingatkan sakit sebab cyst sbb saya pernah ada sejarah cyst. pergi klinik nak check mmg ada cyst saiz 5x5 tapi dalam masa yg sama doc kata dia nampak kantung or blood clod tapi dia yakin tu kantung anggaran 3minggu masa tu. buat upt double line samar² so doc nasihatkan buat masa tu jgn buat kerja berat² & tunggu lagi 2 minggu sebab nak confirm betul² period lewat utk buat upt semula. now pregnant nak masuk 7bulan 🥰. semoga ada rezeki u jugak 🥰

2y ago

Thankssss sis 🥺😍

Simptom nak period dengan awal pregnant lebih kurang. Nak tau pregnant atau tak kena check upt je sama ada positive atau negative. Kalau lagi 6 hari nak period rasa terlalu awal untuk check upt. Paling cepat pun tunggu date sepatutnya period tu baru check, atau kalau dah delay 1-2 hari 😊

2y ago

Hormon orang tak sama. Nanti karang check awal2 pastu dapat negative dah down 😌 saya check paling awal pun 2 hari sebelum period tu pun line sangat lah samar.. awal2 tu nampak 1 line je. Dah lama sikit baru nampak line samar tu pun kena tengok betul2 baru nampak. Kalau 6 hari sebelum period means baruuuu seminggu leps waktu subur sis. Hormon hcg pun tak tinggi lagi 😊

kalau pregnant pun simptoms yang sama. Cramp2 perut dan pinggang. Boleh tunggu lagi 1-2 minggu then check upt. semoga ada rezeki sis 😊

2y ago

Aminn 🤲🏻 minta2 bln ni ada rezeki 🥺

sama dengan saya,mahu cek mcm awal sgt so,bertahan lagi utk delayed period seminggu😂good luck sis🤗

2y ago

ya you too sis😘

boleh je cek upt skrg atau tunggu lagi 2mingu