Kenapa najis bayi 24hari dari najis wrna kuning brtukar najis warna hijau..susu badan saja

Confius sbb psl foremilk & hindmilk#firstbaby #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #firstmom

1 Balas

kalau dari kuning jadi hijau . baby hanya minum susu foremilk. tak dapat hindmilk. susu foremilk ni susu badan yang awal , agak cair susunya . susu tu sekadar hilangkan dahaga baby. sedangkan hindmilk, tu susu badan yang akhir , hujung2 . warnanya putih susu . ada kandungan lemak. tu untuk kenyangkan baby dan naikkan berat baby. tips nya cuma kena bagi sebelah bahagian je . kalau kanan, then bagi dia minum kanan sampai kenyang , sampai dia lepas sendiri. macam saya , saya susukan baby sambil baring . then after 2 3 jam dia nak susu lagi, saya bagi belah kiri pulak . make sure baby puas minum sebabnya tu je cara nak bagi dia dapat hindmilk. jangan bertukar2 kejap kanan kejap kiri, baby hanya menyusu sekadar hilang dahaga kalau dapat susu awal. jadi dia akan kerap minta susu sebab tak kenyang