BSP

Confius.. Doktor bagitau start buat bsp 18/3/20 tapi rewiew hari yg sma jgk... Ke aku slh dengar ... Takkan nk buat bsp tu hari yg sma jgk nk kena rewiew kt doktor pulak... Aduhhh.. Boleh tolong sy ibu2... Sy first time buat bsp nie...

BSP
13 Balas

Kalau tarikh jadual bsp 18hb..review dr esok hari 19hb..kne lengkap full cycle 4 kli..klo sis tak yakin..cuba tgk page buku pink yg ade dr tulis..selalunya dr ade note tarikh jgk kt situ..pengalamn sy yg stiap minggu buat bsp n review dr 😂😂

Ikut klinik..saya buat bsp dan review hari yg sama, selepas bsp jam 2ptg terus jumpa doktor. Bsp malamnya tetap buat mcm biasa kat klinik. Kalau ada bacaan yg merah, doktor akan suruh ulang bsp waktu yg merah saja keesokkan harinya

5y ago

Saya pun sama,review hari yg sama buat bsp kul 2 pm tu.ikut klinik jugak,sbb dia nk mudahkan keja kita,lg2 yg bekerja ni.x dak la sampai 2 hari kena g klinik kan.

Sis kne dtg buat bsp sebelum hari apoiment gan dorg..kalau saya x salah..sis jumpa doktet 18/3 so sis kne dtg 17/3 buat bsp..keputusan tu semua dorg nak tgok esok..kalau sis x yakin..elok sis tanya balik..

Mungkinlah atau sy nie yg tersalah dengar sebb otak dh serabut pikir mcm2 bila disahkan ada gdm lagi...sedih rasa... Berharap yg second bby nie tak kena lgi tpi apakan daya hrus jgk terima kenyataan...

5y ago

Bersabar sis. Saya pun sangkut gdm masa 9 minggu kandungan. Memang keturunan.. hehehe.. Review bsp esoknya. Kalau tempat saya bacaan bsp tinggi biasa akan kena review esok dan bsp akan diperlukan 2 minggu sekali. Kalau bacaan cantik tak kena review dan bsp jadi sebulan sekali. Tapi saya tak pasti tempat sis macam mana..

boleh jer.. sy pun bsp hari yg sma dgb check up.. kne stay smpai kul 11 jer.. selebihnya bsp buat sendiri.. nk g famasi boleh.. ulang alik kkia boleh.. mcm sy ada alat sendiri

Kalau sy biasa nurse & doc jadualkan buat bsp sehari sebelum appointment for checkup.

Mcm saya sehari sebelum appointment kk or hospital kena buat bsp..

Ye sis..sampai malm..kne buat bsp..pagi tghari malam

5y ago

Owhh yeke sis,, tq sis nnti sy cba amalkan..😊😊

Doktor salah bgtaw kut. 😅😅😅😅

Bsp setahu buat sehari sebelum jumpe doctor