Lunch

•• CHICKEN MUSHROOM SOUP WITH GARLIC BREAD ••⠀ ⠀ Semalam tengok @the.menapak buat buat mushroom soup utk hud. Momma yg terlioq sebenaqnya 🤣🤣⠀ ⠀ Jadi hari ni, momma buat utk Eleena dan kami sekeluarga, momma tambahkan ayam sbb nk bg Eleena makan utk lunch dan kalau blh dinner sekali 🤣🤣🤣⠀ ⠀ Momma Tumiskan Bawang, Butter, Ayam & Shitake sampai lembut sikit, masukkan full cream milk, masukkan cream cheese, kacau sekata. Masukkan sedikit bancuhan tepung jagung. Masukkan serbuk ayam @as_babymarket, sedikit lada hitam dan mixed herbs. ⠀ ⠀ Garlic bread tu senang sangat2, momma guna Roasted Garlic Spread dari @kaka_tanggo. Memang favourite dari dulu. Sedap, mudah. Sapu atas roti, bakaq dalam 5-10mnt, suhu 180c. Siap 😜😇😇⠀ ⠀ Hujan2 ni, malas nk buat yg renyah2 kan.. Buat yg Mudah2 jaaa 🤣🤣⠀ Instagram: @anak_momma ⠀ ⠀ #EleenaFoodDiary #EleenaFoodJourney #Eleenaeats #BabyEleena #babyfoodjournal #babyfooddiary #babyfood #babyfoodmalaysia #babygirl #babyeats⠀

Lunch
2 Balas

wahhh.. I really admire you cooking for ur baby sis. 💕💕💕

4y ago

Tq so much sisss.. ada mood jugak, kadang rajin, kadang2 malas 😅😂 hehee

Sedapnyaaa