CONSUMING CHIA SEEDS ORGANIC DURING PREGNANCY

CHIA SEED ORGANIC APA ITU CHIA SEED =============== ?bukan ubat ?bukan supplement ?bukan vitamin TETAPI IA ADALAH ?makanan organik ?super food ?sejenis bijirin ••Kebaikan Chia Seeds•• ?5x Ganda lebih Kalsium daripada Susu ?7x Ganda lebih Vitamin C daripada buah Oren ?2x Ganda lebih Antioxidant berbanding buah Blueberry ?3x Ganda lebih Zat Besi daripada Bayam ?8x Ganda lebih Omega 3 daripada Ikan Salmon ?2x Ganda lebih Potassium daripada Pisang ?melancarkan sistem pencernaan ?Menstabilkan gula dalam darah ?Meningkatkan tenaga & kadar metabolisma ?Membantu mengurangkan berat badan ?Mengenyangkan ?Mengurangkan kolestrol ?Melindungi jantung ?Membantu pembentukkan & menguatkan tulang ?Kulit lebih sihat & berseri ?Sangat membantu wanita hamil dalam membekalkan protein dan tenaga ?Menambah susu badan ?Menguatkan minda ?Meningkatkan sistem imun ?Arthritis ?Membuang toksin dalam badan ?Membantu masalah berdengkur ?Membantu masalah sakit tumit dan sakit sendi ?Mengurangkan stress ?Bebas gluten Hari tu minum air gula tak prepare sgt lepas tu kena test BSP and consume this one result BSP cantik 4.0 not more than 5 so saya teruskan ja la mnum ni hari2

CONSUMING CHIA SEEDS ORGANIC DURING PREGNANCY
1 Balas

Cmne nk mkn tu ye.. Blh share ckit caranye.. Teringin jg

5y ago

Apa itu Chia Seed ? Chia Seed = Biji Selasih? TAK SAMA dan jauh berbeza daripada segi kandungan khasiat. Chia Seed mempunyai kelebihan yang pelbagai. Maka tidak hairanlah ia digelar SUPER FOOD. Chia seed~ kaya dengan protein, kalsium, serat, anti-oksida, vitamin, dan Omega 3 dan 6. Kebaikan CHIA SEED Hebat kuasa Allah. Bijian sekecil tu pun ada manfaat yang hebat❤ ✅Chia seed ~ sebagai antioksidan yang menentang tanda penuaan dan kanser. ✅Chia seed -~makanan rendah karbohidrat. Kaya dengan serat. Ia berubah menjadi gel dan mengembang di dalam perut. Perut cepat kenyang. Sesuai utk mereka yg diet. ✅Chia seed~ kandungan Protein yg tinggi. Sesuai utk mereka yg nak diet. Kandungan protin di dalam chia seed boleh mengurangkan selera makan. ✅Chia seed ~Kandungan Omega 3 kaya dengan kalsium, fosforus, magnesium dan protin. Ini bagus untuk kesihatan tulang. ✅Chia seed ~ dapat memberikan tenaga. Walaupun begitu, setiap pengambilan mestilah dalam kadar sederhana. Ini kerana, apa jua ya