Gugur pada usia 14minggu3hari

Checkup hari ni doktor beritahu dah xde pergerakan baby dan jantung pun da xdetect..mmg terkejut ni first time gugur, anak dah ada dua 6tahun dgn 4tahun..mmg merancang nak tambah lg.tapi kite hnya mampu merancang, Allah yang menentukan. Mgkin ini bukan rezeki kami lg, ada hikmah semua yg berlaku. Usia kandungan 14w3d, tapi baby stop develop pada usia 12w2d..start malam ni ada sakit perut mcm senggugut n da nmpk darah trun…ya Allah hati ni mmg sedih sgt tapi tetap kena terima ujian yg Allah beri. Semoga Allah permudahkan janin keluar secara semulajadi tanpa ada yg tertinggal dlm rahim..doakan sy ye mummy2 semua..kalau ada yg boleh share tips mcm mne nk bagi janin keluar semulajadi boleh la share..tq mummy semua. Sy doakn mummy2 lain yg prgnant semoga sihat sentiasa sehingga melahirkan

Gugur pada usia 14minggu3hari
2 Balas

Saya sedang mengalaminya. Semalam pergi ke emergency sebab bleeding agak bnyk tapi bila scan baby tak berkembang. Sama dgn usia scan 2 minggu lepas. Dah siap masukkan muncing itik tapi masih tiada bukaan means tak ada tanda untuk janin keluar sendiri. Doktor bg tempoh seminggu untuk turun sendiri kalau tak saya kena serah diri minggu depan untuk D&C. Harapnya janinnya keluar sendiri nanti. tanpa perlu D&C. Sedih memang sedih tapi hati dah redha. Saya TTC dekat 4 tahun untuk dapat anak ni tapi Allah lebih tahu kan apa yg terbaik untuk kita. Semoga dipermudahkan urusan puan & begitu juga saya. Take care puan❤️

1y ago

Sama2 kita doa semoga ada rezeki yang lebih baik nanti..janin dgn uri sy da selamat keluar semua awal pagi semalam. Pengalaman gugur ni sakitnya Allah jela yg tahu..semoga urusan puan dipermudahkan..amin

minum air kelapa muda...inshaAllah mudah keluar janinnye. salam takziah buat sis ye...semoga tabah harungi ujian dr Allah...

1y ago

Trima kasih sis..janin semua da selamat keluar awal pagi semalm.