22 hari delay period

Check dgn gynae hari ke 15, detect xda telur. Doc. prescribed folic acid, metformin dan clomid. Skarg on FC & metformin. Clomid belum mkn sbb perlu dmkn hari ke 2 period. 2hari ad light red spotting. Ingtkn period, tpi past tu berhenti. Ada sesiapa bakal2 ibu,ibu2, dlm ni pernah experience cm ni?

2 Balas

Tahun lepas sya keguguran.. Sya try cek lps 6bulan lps kguguran tpi blom ada rzki..menses pun irregular.. Sya pernah xdtg bulan 2bulan..So sya cek dgn dr FMS..dr ckp hormon xstabil n sya ada pcos.. Dr suruh turunkan berat badan.. Makan metformin n kurangkan mknn bergula.. Alhamdulillah dlm sebulan tu adalah 5kg sya turun.. Menses pun sya spotted coklat je.. Dr suggest merancang utk 3bulan..mkn pil perancang.. Lps mkn pil prncg sebulan sya trus dtg bulan.. Tp sya xnk lama sgt merancng.. So sya pergi cek dkt specialist luar.. Dr suggest mkn clomid.. Cun time tu sya hari pertama dtg bulan.. Slps 14hari on clomid cek lagi dr ckp ovari sebelah kiri xde telur lansung.. Yang sebelah kanan ada. Tpi telur tu dr ckp xbrpa matang.. Jadi sya xmengharap sgt.. Mgkin belom rezeki.. Lps hujg bulan saja² cek guna opk.. Nmpk line terang sgt.. Xpuas hati cek guna upt strip alhamdulillah positive.. Mcm xpercya.. Tapi semua rezeki dari allah.. Skg sya nk msk 37wks..🙏

5y ago

Tq sbb share pengalaman.. 😊

Pengalaman sy kalau x ada telur that cycle, selalunya period memang turun sikit atau colour x cantik/gelap.

5y ago

Kalau mcm tu, just tggu je la ni. Ok tq sbb share 😊