Ibu ibu pilih yang mana

Carseat + stroller atau carseat + baby carrier? Set tilam baby sahaja atau baby cot? #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Car seat is very2 important among everything. Lgpun senang kalau nk pergi mana2 sendirian dgn anak, x perlu menunggu si suami. Bg sy stroller pun penting, nk pergi mana2 senang tolak je die. Kalau kt luar pun, die boleh tido dlm stroller tu. Baby carrier sy ada juga jenis yg kendong tu, tp jarang pakai. Set tilam baby penting. Baby cot pun penting juga sy rasa. Mcm sy baby tido skali waktu mlm mmg lapik skali tilam die. Tp bila waktu siang tu, bila sy buat keje @ memasak, sy letak dlm baby cot. Die main2 dlm baby cot tu, kalau die ngantuk die sendiri tido dlm baby cot tu. Apa2 pun ikut keperluan awak & keperluan baby. Kalau beli pun, baby x pakai boleh saja prelove kn barang2 tu.

2y ago

Baby dining high chair mmg sy beli start die boleh makan, 6 month. Pacifier langsung sy x bg, takut carriers gigi di awal umur die.

Hi mommy. Bagi saya carseat memang penting sebab selalu balik kampung dan bawa anak naik kereta. baby carrier perlu masa anak umur 1tahun kebawah dan stroller pun kadang kala pakai tapi jenis anak saya kurang suka duduk dalam stroller so memang dia berjalan sendiri bila 1y keatas. Kalau antara tilam atau baby cot. Saya prefer tilam sebab baby cot anak saya pakai masa newborn je lepas tu dia co-sleep dengan saya

2y ago

Kalau kerusi baby pula, awak ada beli tak? Perlu tak ye? Terima kasih ye share pengalaman. Semoga semua urusan awak dipermudahkan 🌼