Cara hilangkan sakit jahitan

Cara pulihkan jahit bersalin?sakit di tempat jahitan.. Makanan apa? Dan cara banyakkan susu badan. #pleasehelp

2 Balas

Sis czer ke? If czer, after mandi make sure tempat jahit kering dulu, baru pakai seluar/kain. Banyakkan makanan yang mengandungi Vit-C atau ambil Vit-C dengan nasihat doctor. Nak banyak susu badan, kena bagi anak selalu hisap. Kalau breast bengkak, kejutkan baby bagi baby menyusu & pump terus kalau baby dah taknak/kenyang. Makan sup lobak putih, minum horlicks panas. Doa & positive 😊

3y ago

Bersalin normal

Bykkan mkn sup sayur sawi + carrot, mmpercepatkan baik luka.. ikan haruan juga boleh.. selain tu, sis boleh cuci jhaitan dgn air suam + garam, caranya alirkan air tu kat tmpat jahitan or guna kapas dappp dapp jek kt situ, xsakit pun.. klu takut, mntk tlg suami buat.. 😁