Hi mommies ada tak cara nak naikkan Hb Low prengnant 8w..first time pregnant , hope dpt bantu..tq

Cara Naikkam Hb Low #firstbaby

7 Balas

mkn mcm pinggan dsss. karbo protein sayur cukup. sya sblum ni pndai trun naik hb. preggy kli ni bcaan sntiasa cntik rsanya sbb amlkn dsss. kprluan protein karbo & sayur cukup. trutamanya sayurla. sbb dia mmg bgus untk cntikkn hb. sblum ni sya prnh drma drh tp tak lepas sbb hb rndah. tnya mcm mna bole rndh sbb kurg sayur dlm bdan. fkir² pn ya sya bukn pnggemar sayur. bila dh rjin mkn syur try skli lgi drma drh dh alhamdulillah hb cntik & boleh drma drh.

Makan buah2 yg tggu vit mcm jambu oren mangga . Jaga mkn bkn shja time prggy sblm dan slpas pn kna jaga..

12mo ago

Tq

Makan kuning telur Sayur hijau Daging sapi masak Air putih Bise jugak sis

12mo ago

Tkasihh

Saya 8w jugak mcm mana nak tahu yaaa hb low atau tak? First pregnnt

12mo ago

Ouhhh tq sis

Cuba susu calla ..bagus jgk ikhtiar

Makan jambu batu Kerang Kekacang Delima

12mo ago

Tkasihh

try bayam merah 🙂