Zaman dulu org slalu kaitkan, bela haiwan dgn ibu mengandung. Contoh, tak elok bela sbb nnt anak

cacat atau suami tak bole pergi memancing, nnti anak tak sempurna. Maaf soalan sensitif, tapi masih relevan ke semua ni? #firstbaby

2 Balas

tak relevan dan boleh jatuh syirik klau percaya benda2 camtu kita bergantung pada Allah SWT je bnyk doa yg baik2 utk ank...klau suami xleh g mancing nnti ank sumbing...hbistu klau suami keje nelayan mcm mna nk tangkap ikan xkan xyah keje....apa2 pun bnyk doa yg baik2...lgpun zaman dlu diorg xde scan2 ni dh mmg dri awal baby abnormal pastu salahkan sbb suami g mancing plak...jgn percaya benda2 karut berdosa kita nnti

Kalo bgi sy.. Bab bela hewan tu xde Msalah.. Cma kne jga kbersihan tu lbih lar.. Bab mancing n lain2 tu sbnarnya org2 dlu just nk mngingatkn kite supaya xaniaya binatang.. Hehe

3y ago

xde kaitan sebenarnya boleh effect baby ke x...dlu2 mna ada scan2 mcm kita tngok perkembangan bayi dlm kandungan...dh mmg baby tu abnormal pandai2 ckp sbb pergi mancing..habistu org klau suami dia nelayan xkan xpayah kerja g tangkap ikan...adehh...cuma kita xleh aniaya binatang xkira la time ngandung ke x...