Hb Rendah

Bun Mau Tanya Dong Buat Nambah Hb Secara cepat apa yah bun Saya dah minum ubat,Buah² Dan Jus tomat,Tapi Hb Tetap Tak Sampai Yang Diingin kan Info Dong Bun🙏#seriusnanya

2 Balas

Diet iron rich. Selepas makan menu tinggi zat besi (contoh: daging merah, ikan cencaru, kerang, lala), makan buah tinggi Vitamin C (contoh: jambu batu). Jangan minum susu selepas/ sebelum makan makanan sumber/ ubat zat besi. Jarakkan 2 jam. Hentikan minuman berkafein; kopi, teh dan koko, sebab ia menghalang proses penyerapan zat besi dgn baik dlm darah. minum air secukupnya. senam

2y ago

🌻

hb sis berapa tu.sekarang makan ubat apa..kalau boleh makan ubat bersama air sunquick jangan letak gula dah. ataupun dengan limau kasturi/nipis. jarakkan tempoh pengambilan makanan. better makan sebelum tido..

2y ago

hb Saya 9