waktu sesuai pergi klinik

bulan lepas saya period 15/3 saya last period 21/3.saya dah test naik dua line. boleh tahu tak masa sesuai untuk pergi check dekat klinik kesihatan? nak kena tunggu smpai 2bulan keatas atau boleh terus pergi dah.saya tak berapa tahu sangat sebab first time🥹

6 Balas

Saya pon msj balik nurse tmpt tggal lama.. Tny berapa week buka buku.. Sbb ank dah 4 tahun.. Bru pregnant plk.. Dia ckp seblm 12 week.. So antara tu boleh la p buka.. 7 atau 8 minggu pon dah okay.. Sy pon bru 4 week 1 day klu ikut kiraan dlm ni.. Lmbt lagi la nk blh p kk..

Sis kol je bhgian kk. Sebab lain kk lain prosedurnya. Mcm tempat sy smlm sy pergi. Dia kata 5w dah boleh buka buku pink.X perlu tggu lama2. Terutama yg ada masalah2 time pregnant sblm ni.

Tarikh last period kita sama ❤️ sis trus call KK brdktn rumh and minta tarikh appointment, tp klu nk scan, dh boleh dh pegi dkt swasta, 👍🏻

saya punye period 8/3 last, sy scan smalam 6w6d dah nmpak janin, awk punya bleh scan minggu dpn ok dah kot, sbb beza sminggu dgn saya

5mo ago

Esok baru nak g in shaa Allah .

Sama la kita last period 15/3. Saya tak bukak buku pink lagi. Saya tunggu lps scan utk 7week.

nnti sis call kk dlu..biasanya diorang akan bagi tarikh appoiment untuk buka buku pink..

5mo ago

kalau dah 8 weeks terus ke kk buka buku pink tanpa buat appointment dulu blh tak?