Belum rezeki

Bulan lepas saya bersama suami sya selepas period.. Bulan ini xmai period..cek upt -ve 3 kali.. rasa tak normal egg or tak kuat rahim ?? ##pleasehelpme

7 Balas

pengalaman sendiri bila berttc ni ikub rezeki juga.. saya 4 tahun lebih ttc & baru diberikan rezeki sekali lagi utk preggy anak ke 3.. mcm saya jenis period regular tapi cycle days tu irregular so agak susah nak track minggu subur/ovulation.. plus sebelum ni saya overweight.. saya download apps fertility utk saya track fertile windo & ovulation day selain ambil suhu badan setiap pagi.. saya juga jaga makan utk loose weight.. sis jgn putus asa ya.. selagi kita wanita ada rahim selagi tu peluang hamil ada ☺

tips ni maybe jadi maybe tak tapi sis boleh cuba minum susu kambing dengan kurma. Lepas bersama jangan keluarkan terus air benih suami. Peram jap. Kalau nak, boleh angkat kaki tinggi sikit dengan harapan benih suami tu turun ke rahim. Saya dah cuba dua kali. Dua-dua kali lekat. Sekarang tengah pregnant anak kedua. Sis boleh cuba kalau nak.

Puan boleh cuba pre mom apps. boleh track ovulation and Basal body temperature. Antara usaha untk detect fertile window. So boleh bersama lebih kerap dalam fertile window. Jgn giveup, if da buat cara ni more than 6 months tkde rezeki, boleh jumpa dr ya. jgn assume n jgn putus asa.. Doa banyak2 puan

selepas period , rahim akan ambil masa untuk penebalan dinding, dan telur pula ambil masa untuk matang kembali, jadi kena tunggu lagi seminggu 2 untuk telur keluar.. pokok pangkalnya sabar dan usaha. doa bnayak2 semoga di permudahkan untuk mengandung

lepas period bukan terus waktu subur sis. kene belajar kira waktu subur berapa hari selepas period, try google. sis ttc 1st baby ke?

jgn fkir sgt bila brsama dgn suami sbb nk ank. Enjoy je..kdg sbb stress jg ganggu..jgn putus asa k😀

Kdg masalah bukan hanya pd prmpn. Minta husband pun cek skli ksihatan sperm