Buku Pink

Buku pink mmg kena buka ikut brdasarkan tmpt tinggal ke? Sebab sya rncg nk bersalin di kedah tp skrg sya tggl di selangor. #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

Buku pink buka dekat tempat tinggal sekarang. Sekarang sis duk mana? Sbb buka buku kat kk, kena byk kali ulang alik pegi kk la. Dah kalau jauh sgt, sanggup ke sis nak redah balik setiap kali ada check up. Checkup tak semestinya sekali sebulan, bukan minta Tapi kang ada sangkut apa2 byk kali plk nak kena ulang alik. Takpe, buka je dekat selangor nnti bgtau nurse nk balik bersalin dekat kedah. Nnti dia akan tulis dekat buku tu. Mudah nnti bersalin dia nk refer kan puan dekat kk mana plk.

Kalau buka kt kedah tu tiap kali check up nak balik kedah ke? Bukak dkt kk berdekatan rumah, nk bersalin nnt inform kt nurse yg puan plan bersalin kt kedah nanti pihak kk akan inform step seterusnya