Bukaan 1cm

Bukaan jalan bru 1 cm tpi sakitnye mmg x boleh tahan..mcm mne nk cepatkn bukaan ye? Sye nk tido pun x boleh kjp pusing kiri kjp pusing kanan pastu kjp bgun jln ii #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

12 Balas

belajar control pernafasan. bila awak dpt control bukaan pon boleh cepat. awak tarik nafas ikot hidung kira sampai 10 then lepas ikot mulut kira sampai 10. buat setiap kali awak rasa contraction dtg. kalau awak beragama islam. jgn lupa zikir nabi yunus. utk permudahkan proses kelahiran baby awak. selalu nya 1cm ni sakit kita boleh tahan lagi. awak ada amalkan apa2 ke semasa pregnant. mcm myk kelapa dara ke? myk selusuh ke?