Cucuk matang paru2

Saya nk tanya ada tak ibu2 pengalaman cucuk matang kan paru2 baby.... Adakah sakit

8 Balas

pnglaman saya mmg sakit cucuk dexa ne. pnas ja rasa cucuk bontot...tpi x lama la dlm 5-10 min mcm 2 hilang jg la rasa kebas²... saya kena jarum dexa ne sbb baby lahir pramatang 31W.. but now da 2y 1month..alhamdulillah..moga d permudahakn urusan awk...

Hai. 15hr 10 haritu saya baru lepas cucuk, dan complete 2dexa (cucuk matang paru paru baby). Mommy kuat kan semangat ya, memang sakit. Kebas sebelah kaki sekejap masa dia cucuk tu, pedihhh. Tapi pengorbanan seorang ibu, kita kene kuat ya !

bagi sy tak sakit..masa nak cucuk, lembutkan kaki..jngn keraskan otot punggung tu, mase masuk ubat tu pedih sikit..lepas dah siap, rase kebas..tekan je tempat cucuk tu..xsmpai 10 minit dah xkebas..

saya Kene cucuk 21&22/11 .... 23 dah masuk ward 24 saya dh Kene czer.... insyaallah saya dpt harungi semua kesakitan untuk anak saya.....

Cuuck dexa bagi saya sakit.. 3 org anak smua sya kena cucuk, ubat tu mcm panas kot jadi perit lh. Tp xlma 2 3 minit okey lh..

Sakit sikit. Kena kuat utk anak. Kalau ada gdm kena cucuk 4 kali. Kalau takde cucuk 2 kali je. Dos sama je

sebenarnya mmg sakit. tu la pengorbanan ibu ibu hamil, semoga d permudahkan

Cucuk dexa ni masa bila ye ??

2y ago

Ohh walaupun da ckup tarikh matang ke ccuk dexa ye