Buah naga..

Buah naga katanya bagus utk naikkan hb. Boleh tahu buah naga putih atau merah ye yg bagus utk hb tu? Atau dua² pun boleh?

2 Balas

Buah naga kaya dengan serat, zat besi & vit B, memang boleh bantu untuk tambah darah. Saya masa pregnant ni suka makan yang putih. Tapi rasanya dua dua pun boleh makan. Tapi mom kena hati hati jugak, tak boleh makan banyak sangat buah yang manis dalam masa sehari. Nanti jadi macam saya, berat naik banyak pulak sebab banyak makan buah manis 😅 haritu doctor kata, contoh kalau mom dah makan buah mangga, dah tak boleh makan durian lepas tu. Sebab dua dua sugar tinggi. Kena sulam dengan makanan sihat lain yang kurang gula pulak.

rasa dua2x boleh, tapi saya suka makan yg warna merah tuh lagi waktu preg.