CARA PEMAKANAN YANG SIHAT BAGI IBU MENGANDUNG.

Buah-buahan — epal, beri, oren, mangga dan pisang Sayur-sayuran - brokoli, ubi keledek, bit, bendi, bayam, lada dan jicama Bijirin penuh — beras perang, bijirin, oatmeal, bulgur dan roti gandum Protein — daging dan ayam tanpa lemak, telur, makanan laut, kekacang dan lentil, kacang dan biji, dan tauhu Susu rendah lemak atau tanpa lemak — susu, yogurt, keju, tenusu tanpa laktosa dan minuman soya diperkaya (susu soya) atau yogurt soya Minyak — seperti minyak sayuran, minyak zaitun dan minyak dalam makanan seperti makanan laut, alpukat dan kacang Boleh ikut ka tips ni?

CARA PEMAKANAN YANG SIHAT BAGI IBU MENGANDUNG.GIF
2 Balas

boleh. cuma yang produk tenusu tu. tak semua yang rendah/tanpa lemak tu elok. kadang untuk topup balik isipafu dari lemak yg dibuang, dia tambah macam2 bahan tambahan lain, salah satunya gula. jadi kalau nak cari yang rendah/tanpa lemak, baca ingredient list. produk tenusu penuh lemak pun bagus sebenarnya. atas kesukaan masing2.

Boleh.