buahan

Buah ape je yg blh ibu mkn semasa berpantang??

15 Balas

Durian tu tambahkan susu. Jus buah delima tuk menyembuhkan luka. Epal tuk mengelakkan sembelit. Anggur, orange, kiwi- buah citrus kurangkan. Sebab kalau meyusu badan, anak akan sakit perut dan cirit.

oren,epal n anggur oren cpt myembuhkan luka,epal ntuk sembelit,anggur klu ank ada kuning,kuning akn cpt trun,kita mkn bby myusu bby akn mbuang dngan kerap kuning pun akn cpt trun...

5y ago

Oky tq..anggur tu anggur hijau or hitam

Orange amd anggur..sya masa pantang ank2 suka mkn oren sbb senang mbuang dan luka cpt baik..sbb byk vit c

Orange, epal, prune, blackcurrant. Tp blackcurrant tu tgk badan, ada org x tahan.

Oren Sunkist..elok utk sembuhkn Luka jahitan n lancarkn mama poopoo 😅

Sy mkn limau sunkist ,anggur hitam ,epal merah je masa berpntg

Oren sunkist tu.. Cepatkan penyembuhan luka bersalin

Saya makan oren sunkist je. Yg lain tak berani

Air kelapa utk kurangkan rasa loya n muntah

Orange, epal, pisang,, buah naga.