nak tnya

Buah apa yg sesuai mkn time pregnant ni...sy lebh suka mkn angur,selain angur apa yg sesuai....dah lama x pregnant jadi lupa semua benda????

21 Balas

Masa awal2 pregnant, buah anggur je yg lalu makan. Kesannya bila minum air gula, sangkut gdm. Kalau boleh makan selain anggur, lebih baik amik buah lain. Boleh makan tapi jangan lebih dari saranan pengambilan sehari. Kalau x silap 8 biji je

Sy siap bedal tembikai hari2 😅 sebab beli besar sangat. Jenuh jugak nak habiskan sorang2. Apa2 buah pun sy bedal. Kalau ada jambu atau epal, sy campur pastu letak mayonis + gula sikit. Ala2 fruit salad 🤣

Durian/jambu air/jambu batu/mangga/angur hijau. Black. Merah2 unggu giru/apel/apel putih lupa nma nya/nenas yg dh masak sngt buat jus sekali sekala

Anggur manis . Jgn mkn banyk . Mkn beberapa biji je . Tkut gdm .. Mkn la jambu batu . Tembikai . Delima .. Buah naga ,epal hijau .. Oren

Paling baik, delima, kurma, anggur, jambu batu, blueberries, buah tin, buahan tempatan.. Cuma yg ada risiko kena kawal pengambilan.

Jmbu batu, tembikai, betik,pisang..jmbu batu boleh naikkan hb.. Betik dgn pisang utk lawas.. Tembikai ank cantik 😘

anggur agak manis x brp sesuai klu diambil setiap hr....boleh ambil jambu batu,delima krn boleh membantu naikan hb

Delima, durian, kiwi, apple. Tapi saya makan buah tak suka letak asam. Biar original buah baru ada khasiat

sy biasa mkn fuji apple n anggur. kdg nak mkn oren tp biasa kalau makan oren sy letak garam😆

Hehe mse pregnant dulu suka makan buah tembikai...p mana2 asyik nk jus tembikai je...