5w pregnancy

Buah apa yg boleh mkn hri hri? Suka anggur tpi bnyk ckp tk boleh mkn. Yogurt boleh mkn hri hri tk? #seriusnanya #pleasehelp

5 Balas

Dari dari awal kandungan hari2 mkan buah sis.. skrng dah 26w . Tembikai, shine muscat grapes, strawberry, blueberry, raspberry, peach, dragonfruits, epal hijau, pink guava and so on. Smua saya mkan je. Pastu yogurt pun saya amik juga slalu amik greek yogurt campur buah fresh je dlam and royal honey skit dlam.

Yogurt boleh makan hari hari. Beli yg perisa original. Boleh tambah buah fresh dlm yogurt. Saya hari hari makan buah limau sbb suka masam masam.

Saya hari2 makan buah naga, oren, epal, anggur tapi kuantiti sederhana.. yogurt bole makn hari2 bole kurangkan keputihan..

Saya makan jambu batu. Good for hb low gi index and x berapa manis

Boleh makan anggur dan yogurt. Asalkan bersederhana