First time scan early pregnancy

Brpa weeks ibu2 sekalian first time ke klinik untuk sahkan kehamilan after dh tahu upt positive? And dah nmpak apa masa tu? Sbb sya baru plan nak ke klinik weekend ni untuk 1st time scan since positive pregnant last week skrng dh nak masuk 5w. #firstbaby #firstmoment

37 Balas

1st baby: 13 weeks nampak kantung and baby 2nd baby: 4 weeks scan tapi kantung je ada. continue scan 6 weeks and 9 weeks, alhamdulillah dah ada heartbeat baby 😘

2y ago

Wah bestnye tak sabar nak tengok perkembangan baby lepasni ☺️

sy scan 8w tp nmpk kantung sja, 10w bru nmpk bby& heartbeat. better 8w ke ats pg scan sb kdg awl scan x nmpk apa².. tp ikut bdn masing² jga tu😊

2y ago

sya 6week 5day dah nmpk kantung baby dgn baby skli

scan awal bkn skadar nk confirm kan kandungan or tgk janin. tp nak tau luar rahim ke tak. tak salah scan awal. Sy pn scan 5w lebih nmpak kantung je.

2y ago

Betul sis. Sya nak scan nanti pun just nak tengok kantung tu dalam rahim ke tak. Risau jgk sbb first baby. Semoga dipermudahkan sgala urusan ☺️

mcm sy 4 weeks pg xnmpk apa2 lg kantung pun tak , pg balik 7 weeks dh nmpk janin dgn jantung kelip2 . kembar pulak alhmdulilah . first pregnancy

2y ago

Wah congrats sis. Best nye dpt twin. Take care sis semoga sis & baby sihat dan kuat ❤️🙏🏻

saya first scan dkt KK 14weeks , masa tu dah nampak bentuk janin n time scan tu dia bergerak sedikit haha begitu teruja sebab anak pertama

2y ago

Best kan feeling tu. Sya pun tak sabar nak tunggu another 3weeks utk 2nd scan sbb semalam sya pergi 1st scan dh nmpak kantung ☺️

semalam sy pegi scan klinik, baby baru 5weeks , kantung xnmpk lagi .. doc suruh tunggu 2 minggu lagi & dtg scan balik .. sbb xnmpk ..

2y ago

Mungkin awal lagi sis. Takpe pejam celik je 2minggu tu smoga next scan dah nampak smua skali baby dengan heartbeat ☺️

Sy baru scan masa kandungan 6weeks . Alhamdulillah dh nmpak kantung janin dan heartbeat klip2 tp ikut scan baru 5weeks 1day

bgs p dlm 8 minggu k atas sbb klu dah cnfm blh dah trs buka buku..bkn apa klu p awal2 tkut Tak nmpk lg lps doc kan srh dtg blik..

2y ago

Ye sis betul tu. Semalam sya saja je scan sbb nak tengok kantung tu ada dlm rahim ke tak tp syukurlah dh boleh nmpak kantung semalam lega rasanya 🫢

Sy scan 7week dh nmpk kantung, 9week bukak buku n Dr scan Alhamdulillah dh ada bby dan dengupan jantung pm ada🤲🏻❤️

2y ago

Wah syukur. Best nye tak sabar nak tunggu 6w and above. Td sya scan klau ikut app bru je 4w5d tp dh dpt tengok kantung hehe. Take care sis ☺️

sy scan 1st msa 5w..nmpk kantung je..8w scan bru nmpk bby n heartbeat..nk msuk 11w bru buka buku pink

2y ago

Sya semalam pergi scan bru 4w5d dh nmpak kantung. 2nd appointment another 3weeks. Tak sabar nak tgok perkembangan baby. Semoga dipermudahkan. Amin 🙏🏻☺️