Tunjuk ajar 🥰

Brpa minggu kandungan awal yg boleh rasa gerakkan bayi ? ..hehe kami org baru .. yg orng lama ajar sat . . And ada cara x kurang kan gula semasa mengandung.. sbb saya disahkan ada kencing manis semasa hamil #firstbaby #bantusharing

4 Balas

stengah org 17 weeks dh rasa.. mostly 20weeks keatas.. sy xda kencing manis.. but luckily sy bukan seorg yg suka manis n mkn jajan.. so senang nak kawal gula.. biasakan diri snacking buah2 kalau craving manis.. 1st time ssh cuba kurgkan dulu..lama2 insyaallah ok.. kalau sis tiba2 stop gula bahaya jgk nnti hypo..start slow2 kurangkan gula.. benda karbo pun kurangkan slow2 jgn stop mendadak.

pilih beras merah, hitam atau perang,rendah ig. pastu bykkn mkn syur yg direbus, minum air msak byk, senaman ringan, mkn suku2 separuh.

makan beras taj mahal. .elok.. sy mkn beras tu je. so far check up smua dlm keadaan baik

sy mkn nasi biasa tp suku.