Anak tidak berak walau kerap menyusu

Breastfeed

4 Balas

bole try Tasneem T-Rub untuk bantu penghadaman baby , letak kat belakang badan smbil urut2 slow ke bawah .. ats punggung bole urut bulat2 .. letak dekat peha lutut betis Dan tapak kaki baby .. smbil urut2 bulat2 jugk .. dekat perut buat bentuk love ke bawah .. dekat dada .. bulat2 .. insyallah .. cube ikhtiar sis.. Sy gune satu ni je sbb baby Sy deficiency g6pd .. Sy nk bg dia berak byk utk turun kan bilirubin .. alhamdulillah makin pulih , kemarin 239 smlm 209 bacaan Nye . hr ni Dr bg rest esok Bru dtg check lg .. doakan bacaan kuning baby Sy makin turun ..

1y ago

lg Stu setahu Sy kalau breastfeed susu kita , baby akan jd daging dia , kalau formula dia akan mudah berak

normal awak, ada yg 2w tak berak, asal tak kembung perut/kerap kentut/kencing okay/aktif etc okay je.

Sama saya.. Mungkin zat2 susu tengah nak menyerap pada organ bby..

susu ibu normal..