Alergik atau bukan?

Bontot anak saya merah² mcm alergik tp sebelum² ni ok sahaja. Ni tibe² jd cam nim si manja rse kepedihan sbb sy tgk kulit bontot die mcm menipis. Ape tips² ye sbb try 1 ubat ni tp tgk mcm menipiskn lg kulit bontot ank sy?

Alergik atau bukan?
7 Balas

Slm wak. Hritu baby saya jadi macamni jugak. Salah saya sbb tukar2 pampers kat baby. Time tu baby baru 2 bulan. Beli sudo cream tak jalan pastu purren cream pon x jalan. Cream hospital pon x jalan. Pastu saya biar ank x pakai pampers 2/3 hari ok sikit. Pastu jadi pulak. Lastt saya tukar huggies air soft pastu pakai cream bepanted baby. Alhamdulillah memang serasi sangat sampai skrng ank dah 5 bulan setia pakai 2 ni ja. X sampai seminggu dah sembuh

Kdg pampers pon mainkn peranan jgk ni. Cuba tgk kot2 penyebab nye pampers.. Sy pun aritu ank jd mcm ni jgk.. Masa dia 2 ke 3 bln.. Mcm2 sy cream sy cuba. Last2 sy beli cream dkt farmasi Al Pro. Rege keras sikit.. Brand pediatric lau xsilap. Lg 1 cuba sis beli cream Shaklee Herbal Blend.. Kesam dia lmbt skit tp xpe lama2 dia akn membaik InshaaAllah. Take time sikit

Ank sy hampir nk jd mcm ni atas sbb pampers pakaikan cream pun tak jalan. So, sy tukar pampers elok sikit + sy beli moogo diaper cream . Alhamdulillah cepat membaik .

Saya pakai sudo cream, alhamdulillah brkesan sgt, sy tukar pampers anak paling cepat 5 jam masa pakai

Awak pakaikan dia ubat apa ye? Pampers guna jenama sama juga ke? Dh bawa jumpa doktor?

anak umur berapa? dan ubat tu diberikan oleh doc atau macam mana?