Ni ruam biasa ke ape ye?

Ada tak ank mommies serupa mcm ank sy? Sy just try letak nappy cream je nk tgk ok ke x. Tp cam sama je. Any tips? Ke ptut sy jmpe paed or klinik biasa je? #firstmom

Ni ruam biasa ke ape ye?
5 Balas

ni bukan mcm ruam susu ke?? tak pun berpeluh,maaf sye pun first mom hehehe,cuba try snow white lotion,ank sye eczema alhamdulillah okay sikit lah kulit diee,dan sye pki bedak thailand tu botol pink,ank sye okay dengan dua² tu .

1mo ago

beli kt mne tu sis. sy baru nk cuba bedak bzu2 tu

Baby sy pn mcm ni sy just bilas bersih n lap kering xletak apa2 kerap cek waktu tidur baby takut basah peluh n lapkan bagi kering

1mo ago

sy bersihkan n lap pakai kain basah, tetibe berdarah 🥲. terus stop

Sama la... Try guna tepung ubi...org dedulu guna tepung ubi... Saya asik lupa nak bli... Tp guna bedak shja...😅

Ya, ruam tu peluh. Klu sy just letak bedak & cuci n kering btl2. Klu sy letak nappy cream/lotion sy tgk makin merah pula.

1mo ago

itula. pakai nappy cream mcm makin teruk plak. bedak ape sis pakai ye

sis letak sudocream sis..inshaaAllah lega

1mo ago

kt mne beli tu sis