Ubi kayu

Boleh x mkan ubi kayu time preg? Saya tringin sgat nak mkan..

7 Balas

Buli mkn sis, x juga mbawa mslh sbb org2 duk kg..kira mknn ruji slain beras.Cums lain org,lain bdn..kdg ada yg kata,bkin byk angin,bkin sembelit la..yg pting sis,msk secukup msk

Saya baca dlm the Asian Parent ttg info makanan, ubi kayu ni boleh di makan masa kehamilan asalkan di masak dgn betul. Kalau tak masak betul2 boleh bahayakan kandungan.

InShaAllah boleh sbb tk de dngr plk psl ubi kayu.. asalkn berpada2 klu nk mkn sesuatu ya sis

Sya makan je sis.. sbb memg suka sangat dgn ubi. tp makan dlm kuantiti sikit.

Saya tak boleh makan. Angin satu badan tak boleh bangun.

Boleh sis. Tp kalau blh dlm kuantiti sikit

bleh je sis..