ajar anak pakai paci

hi boleh x bagi tips ajar anak pakai pacifier? anak saya klu mlm asyik nak mengempeng sampai asyik muntah2 sbb overfeed, tpi klu x bgi dia xnak tdo mlm n melalak je, saya pandai depress sbb kerap sgt sya mmg xckup tdo tpi dgr dia nangis je nak susu padahal kerap muntah help me pls, dia dah pndai menyusu pakai botol klu sya xde, sya dah beli pacifier yg sama dgn botol dia tpi dia xpndai isap pndai nak muntah.. bole bgi cdgn x pacifier yg sesuai utk baby 1bulan.

4 Balas

Saya dah beli 4 jenis pacifier baby saya tetap taknak 😂 sampai skrng pun masih mencuba, baby baru sebulan lebih. Dari mahal sampai ke murah semua x nak

4mo ago

sya dah try brand philip nicu pnya tu, stkt ni kdg2 mmbntu tpi baby kerap mcm nk muntah nk cuba blik2, kdg2 dpt kdg2 x, asal tdo mlm msti xbjya, tpi mlm la dia akn minta susu nom stop huhu

Paci ni kadang ikut baby juga tak semua ngam dgn dia. Ada org share kt tiktok sampai 5 paci dia beli. Paci ke 6 baru baby terima. Dah lah mahal 🥲

4mo ago

sya dah beli 2 paci dah mula2 yg kdua dia mcm bole trima sbb sma dgn botol susu. tpi sbb botol susu pun jrg pakai

masukkan ke dlm mulut masa ank tengah mamai. mula2 masukkan tu,,tahan sikit tp jangan tolak paksa ke dlm mulut dia. benda ni kena latih.

4mo ago

okay sya akan cuba sya slalu cuba wktu dia mlalak tpi dia bru lpas susu ttdo, dis tjaga cri susu lgi then mlalak

sy bg yg brand philips avent.. so far ank sy bleh terima.. ank yg sulung pon pkai brand sme dlu.. try la..

4mo ago

philips avent ultra air..