Ruam di muka

Boleh tolong tak siapa tahu kenapa muka ank saya bintik2 mcm ruam panas.. Makin lama makin banyak.. Hanya di muka dan tangan sahaja. Baby baru 24hari#SeriusTanya #ingintahu #bantusharing #bantujawab

Ruam di muka
8 Balas

Cuaca? Jangan guna apa2 sabun, lotion, bedak pada baby dulu. Tengok apa perubahan. Pastikan rumah pengudaraan baik. Kalau ruam ya setempat, tu ruam psnas. Apapun, nanti cek up anak/ jika melarat, tanyakan pada doktor ok

7mo ago

Sama

sudo cream ambil yg antiseptic untuk eczema,ruam2,nappy..n bole sapu nk muka bby...sudocream ni ade dua jenis..so amk yg antiseptic beli kt farmasi

macam ruam susu.. susu jgn kne kat muka, kalau kne cepat² lap.. sbb tu, sy standby sapu tgn.. x nk kne susu bdn kat muka

6mo ago

Haah btol sis kkdg kalau xlap gn kain bash dia jdi kurap susu😊

anak sy ada naik,tp x truk cm anak sis, kata org ruam susu.. org nasihat letak lotion baby.. dh baik dh skrg..

Anak saya hrtu pon naik kt area leher. Sy buh bedak anakku. 2hari je hilang terus. Ni ruam pns sis

sapu tepung ubi..ank saya ritu ruam kt bdan ltak tepung ubi.. alhamdulillah beransur pulih..

sma mcm anak sy ni,naik kt muka ja, tp lama2 hilang sndri. jgn spu ap2 cream t naik byk lg

7mo ago

Ok baik saya cuba dlm seminggub

beli lotion snow ni. mmg berkesan. sya guna utk anak sya 2 hari je dh hilang.

7mo ago

Mmng sentiasa ada di rumah.. Sbb ank first ezema