Ada tak masa mengandung tak boleh minum air kosong ?

Hi, boleh tolong saya. Saya mmg akan muntah balik kalau minum air kosong. Tak apa ke kalau minum air oren je ?#pleasehelp

23 Balas

sy suka minum air kosong yg tdk sejuk padahal kuat juga alahan sy KLU air sejuk TDK blh terima melainkan air sejuk yg ada rasa MCM minuman manis ja dgn susu kotak sejuk..

Sis boleh cuba minum air masak yang sejuk2 tu. Kot boleh lega sikit. Kalau tak ok jugak, try minum sunquick tanpa gula utk hilangkan loya..

sama lha .. sy kene mnum yg manis dlu bru boleh mnum air kosong ... xkesah sejuk ke panas.. klu mnum air kosong dlu, sy akn muntah...

minum air masak yg sejuk sis. sy mmg loya tekak mnum air masak suhu bilik. jgn amal minum air Manis je. xelok ibu mengandung ya

masa trimester pertama saya mmg akan muntah bila minum air kosong. tapi bila minum air kosong yg sejuk elok la pulak 😅

Camni laa, try letak limau kasturi/lemon dlm air masak tu. Buat sejuk2, takde rasa takleh minum air masak kann😁

saya pn sama time 1st trimester hari tu. alhamdulillah masuk 2nd trimester baru blh minum sikit

Saya kalau air kosong sejuk/suam x boleh. Boleh minum air kosong yg panas/ke arah panas je.

Awak try minum air kosong suam, sbb saya kalau tak suam tak boleh telan,minum sikit sja😅

beli barli jenis besar tu rebus minum .. sy gantikam barli sbb x blh minum air kosong