pregnancy journey

Hi boleh tanya tak. Ni first pregnancy saya. Nak tanya la , mommies memang breakout teruk ke? muka saya naik bintik merah kadang gatal. Macam jerawat pun ada. Sedihla insecure nak keluar hm. Ada any suggestion? macam ada treatment ke ubat sapu ke untuk hilang😭

5 Balas

xperlu treatment. benda tu biasa je utk pregnant lady. perubahan hormon. nnti msuk 2trim elok la tu, nmpk pregnancy glow. kalau x elok jugak lps bersalin nnti die elok. jgn guna sebarangan treatment atau skincare. nak2 lagi yg ade merkuri, timbang kilo tu. bahaya kan diri sendiri and kandungan.

sama la. tapi saya sikit je bintik merah. normal agaknya. Cuba check jugak maybe ada pakai product yg tak sesuai dgn kulit

perubahan hormon ni mcm2 boleh jd sis..nak pakai apa2 produk pun make sure yg sesuai utk ibu mengandung

sedih sebab muda lagi hahaha. Jadi emoo sangat. Insecure sampai nak keluar pun malu😭

this is all due to hormone. its normal mommy.

2y ago

haah dia ada pregnancy rash.